Gestoomde lentegroenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 minuten laten stomen. Tuinbonen, peultjes en doperwten toevoegen en groenten en nog 10 tot 12 minuten beetgaar laten stomen. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Groenten overscheppen in een warme schaal. Besprenkelen met sap uit de limoen en bestrooien met zout. Garneren met rest van muntblaadjes.
Ingrediƫnten
- 450 g tuinbonen, diepvries
- 200 g snijbonen
- 200 g peultjes
- 200 g doperwten, diepvries
- 1 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
- 15 g verse munt
- 1 limoen
Receptnummer: 453
Reageren
Meer smakelijke recepten
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...
Maak kuipjes van aluminiumfolie. Leg hierin de groenten met wat olijfolie of boter en voeg de kruiden toe. Plaats de pakketjes op een grill boven het...
Sugar snaps, sperziebonen en asperges schoonmaken. Sugar snaps en sperziebonen samen 4 minuten koken. Asperges toevoegen en nog 3 minuten koken. Schni...
Snijd de kipfilet in reepjes en wentel door de bloem. Bak de ui met de knoflook peper en paprikapoeder, voeg daarna de kipfilet toe en tot slot de cha...