Lentesalade met gegrilde kip
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Maal de knoflook met de basilicum en voeg twee eetlepels olie en azijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd aan de onderkant van de asperges het harde uiteinde af. Kook de asperges ongeveer 5 minuten. Giet af, laat afkoelen en doe ze in een schaal. Voeg de veldsla en de rucola toe. Meng de dressing door de salade. Snijd de kipfilet in stukjes, besmeer ze met olijfolie en wat zout en peper. Gril ze lichtbruin en verdeel deze over de salade. Snijd de rode ui in smalle ringen en verdeel deze over de salade.
Ingrediënten
- 1/2 teen knoflook
- 10 g verse basilicum
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el wittewijnazijn
- 250 g groene asperges
- 75 g veldsla
- 40 g rucola sla
- 1 rode ui
- 250 g kipfilet
Receptnummer: 449
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de over voor op 200 C. Maal één broodje tot fijne kruimels in de keukenmachine en spreid deze uit over een plat bord. Snijd de twee andere b...
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en laat de ui een nacht marineren in de koelkast. Snijd de tomaten en de komkommer in flinke st...
Snijd de bosuitjes in ringetjes , maak deze een beetje los van elkaar. Klop een vinaigrette van de olijfolie, mosterd en wijnazijn, breng op smaak m...
Pureer de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer. Giet de maïs af en snijd de tomaatjes door de helft. Snijd de avocado in blokjes en hus...