Kip van de grill
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1: Kook de kippenbouten 15 minuten voor in zacht kokend gezouten water. De kipfilets hebben maar 5 minuten nodig. Laat de kip goed uitlekken in een vergiet. Hak het venkelzaad fijn met 2 theelepels grof zeezout en meng met de olijfolie. Bestrijk de kip hiermee. Wikkel om elke kippenpoot 4 plakken spek. Of wikkel de spek om de kipfilet. Stap 2: Grill de kip in 10 minuten gaar op de barbecue of in de grillpan. Maak ondertussen de koolsla. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Schep ze in een schaal en voeg de rasp en het sap van de citroen toe. Snijd de kool in dunne reepjes. Schep bij de uien. Snijd de appels in dunne plakjes en voeg bij de kool. Hak de kummelzaadjes fijn en voeg samen met de olijfolie en honing toe aan de koolsalade.stap 3: Schep alles goed om en breng op smaak met zout en peper. Schep de gegrilde kip op de koolsalade en leg er de vijgenpartjes tussen en bestrooi met de hazelnoten.
Ingrediënten
- - voor de kip:
- 4 kippenbouten of 4 dikke kipfilets
- 2 tl venkelzaadjes
- 2 el olijfolie
- 100 gr gerookte lange plakken spek
- - voor de koolsla:
- 1/2 rood spitskooltje
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 2 rode appeltjes
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 el honing
- 2 tl kummelzaadjes
- 2 el grof gehakte geroosterde hazelnoten
- Eventueel 2 vijgen in partjes
Receptnummer: 4469
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Stap 1 verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip 10 minuten op kamertemperatuur komen. Stap 2: maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 teentj...
Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en draai tot puree. Deze marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5 dagen goed. ...