Vegan spies
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Stap 1: Maak eerst de romesco saus. Halveer de puntpaprika’s en kwast ze in met wat olijfolie. Gril tot ze grillstrepen krijgen. Snijd het geroosterde brood in blokjes en hak de hazelnoten fijn. Doe de gegrilde paprika, broodblokjes, knoflook, gehakte hazelnoten, olijfolie en rode wijnazijn in een hoge mengbeker. Zet de staafmixer erin en pureer tot een grove saus. Breng op smaak met zout en peper,. Stap 2: Maak de tofu groentespies. Snijd de tofu in stukken. De paprika doormidden, de courgette in lange plakken en de knolselderij in stukken. Bestrijk alle groenten en tofu met olijfolie en gril alles in de grillpan of op de barbecue tot de groenten en tofu grillstrepen krijgen. Stap 3: Rijg alles aan spiesen of leg het mooi op een bord en serveer met de romesco saus. Haricots verts met gehakte hazelnoten en rucola sla smaken hier heerlijk bij.
Ingrediënten
- voor de romesco saus:
- 4 puntpaprika’s
- 2 sneetjes geroosterd brood
- 2 tenen knoflook uit de pers
- 2 el geroosterde hazelnoten
- 3 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- voor de tofu groenten spies:
- 300 gr gerookte tofu
- 2 puntpaprika’s
- 2 courgettes
- 8 kastanjechampignons
- 2 plakken knolselderij
Receptnummer: 4452
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken. Snijd rondom de schil eraf met een scherp mesje. Snijd ze bij zodat ze even ...
Stap 1: verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en aardappel en snijd in blokjes. Schep de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Ma...