Aspergeschotel met pasta
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze uit de pan en spoel ze in een vergiet onder koud water af. Kook de penne in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met olie. Snijd de paprika fijn. Giet de penne af, schep ze in de ovenschaal om met de paprika, 75 g gemalen kaas en wat zout en peper toevoegen. Verdeel de penne gelijkmatig. Leg de asperges op de pasta. Klop de eieren los met de melk, zout en peper naar smaak en de rest van de geraspte kaas. Lepel dit over de asperges. Bak het gerecht goudbruin en gaar in 25 minuten. Snijd het gerecht in stukken en serveer.
Ingrediënten
- 2 bossen groene asperges
- 300 g penne rigate
- 1 el olijfolie
- 1 rode paprika
- 175 g gemalen jonge Goudse kaas
- 6 eieren
- 300 ml melk
Receptnummer: 445
Reageren
Meer smakelijke recepten
Leg de asperges voor gebruik een kwartiertje in koud water. Kook intussen vier eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pe...
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de knolselderij en pompoen in dikke plakken, schil ze en snijd ze in grove stukken. Schil de wortel met een du...
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van circa 2 cm, houd de kopjes apart. Kook de asperges in ruim water met zout in 10 minuten gaar, voeg ...
Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking beetgaar. Snijd de courgettes en de wortelen in linten van een halve centimeter en een paar mill...