Rucolasoep met geitenkaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de bloem toe en bak nog 5 minuten, of tot het mengsel begint te kleuren. Voeg de bouillon, 5 deciliter water en de slagroom toe. Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur. Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. Laat 1 minuut slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met de rest van de rucola.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 350 ml bouillon met kip
- 250 ml slagroom
- 1 kruimige aardappel
- 150 g rucolasla
- 100 g zachte geitenkaas
Receptnummer: 443
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°. Zet de cakevormpjes per twee in elkaar. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met de handmixer tot een luchtig me...
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Snijd de bietjes in plakken van een halve centimeter. Maak torentjes van plakjes biet en verkruimelde geitenkaas. Steek tot slot blaadjes rucola in de