Hongaarse zuurkoolschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Stap 2: Pel de uien en snijd ze in dunne halve ringen. Meng de zuurkool met de crème fraîche. Stap 3: Snijd de puntpaprika’s in dunne ringen en de knolselderij in kleine blokjes. Bak de rundervinken rondom bruin in 4 eetlepels zachte boter. Neem ze uit de pan. Stap 4: Bak de paprika en knolselderij circa 5 minuten aan. Strooi de paprikapoeder erover en pers de knoflook erboven uit. Stap 5: Snijd elke rundervink in 4 stukken en meng met de gebakken paprika en knolselderij. Vet de ovenschaal in met boter en schep de zuurkool erin. Stap 6: Schep het paprika vlees- mengsel erop. Dek af met folie en bak 15 minuten in de oven. Haal de folie eraf en bak nog 5 minuten verder. Lekker met aardappelpuree.
Ingrediënten
- 500 gr zuurkool
- 2 zoete uien
- 2 el olijfolie
- 4 puntpaprika’s
- 1/2 knolselderij
- 2 el paprikapoeder
- 1 el komijnzaadjes
- 2 teentjes knoflook van de pers
- 4 rundervinken
- 50 gr boter
- 200 ml crème fraîche
Receptnummer: 4346
Reageren
Meer smakelijke recepten
Stap 1 verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip 10 minuten op kamertemperatuur komen. Stap 2: maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 teentj...
Stap 1: schil de pastinaak, knolselderij en winterwortel met een dunschiller. Snijd alles in kleine stukjes en snijd de prei in fijne ringen. Snijd de...
Stap 1: kook de gnocchi gaar volgens instructie op de verpakking, laat uitlekken en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Stap...