Ierse ovenschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1: schil de pastinaak, knolselderij en winterwortel met een dunschiller. Snijd alles in kleine stukjes en snijd de prei in fijne ringen. Snijd de karbonades in grove stukken en bestrooi met zout, peper en kummelzaadjes. Stap 2: vet een ovenschaal royaal in met gezouten boter en schep alle groentes erin. Voeg ook de witte bonen, jeneverbessen en de stukken vlees toe. Stap 3: schenk het bier en de bouillon erover. Verdeel de kleine klontjes boter erover en zet de schotel in de oven. Stap 4: dek af met aluminiumfolie en schuif de schotel 15 minuten in de oven. Stap 5: haal de ovenschotel uit de oven en haal de folie eraf. Schep alles goed om en zet de schotel zonder folie weer 15 minuten in de oven. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de fijngesneden bieslook.
Ingrediënten
- 2 pastinaken
- 1/2 knolselderij
- 1 prei
- 2 winterwortels
- 4 schouderkarbonades
- 2 el gezouten boter
- 2 tl kummelzaadjes
- 6 jeneverbessen
- 250 gr witte bonen uit de pot
- 200 ml donker bier
- 300 ml vleesbouillon
- 3 el gehakte bieslook
Receptnummer: 4343
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Stap 1 verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip 10 minuten op kamertemperatuur komen. Stap 2: maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 teentj...
Stap 1: kook de gnocchi gaar volgens instructie op de verpakking, laat uitlekken en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Stap...