Franse kipschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Stap 1 verwarm de oven voor op 180ºC. Laat de kip 10 minuten op kamertemperatuur komen. Stap 2: maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook uit de pers, snuf zout, 2 theelepel tijmblaadjes, 1 eetlepel grove mosterd en 1 eetlepel honing. Wrijf de kippenbouten hiermee in. Stap 3: dek de kip af en laat 15 minuten marineren. Snijd ondertussen de rode kool in fijne reepjes. Stap 4: halveer de pruimen en haal de pit eruit. Pel de uien en snijd ze in ringen. Stap 5: vet de ovenschaal in met de boter en schep de kool en pruimen in de ovenschaal. Leg hierop de ringen ui. Leg hierop de kippenbouten. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven. Stap 6: haal de ovenschaal er dan even uit en draai de kip om. Leg de pruimen ertussen en strooi de spekreepjes en wat takjes tijm erover. Bak nogmaals 15 minuten. Serveer de kipschotel met stokbrood en extra mosterd.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1/2 rode kool
- 500 gr pruimen
- 2 rode uien
- 6 takjes tijm
- 4 el boter
- 100 gr spekreepjes
- 2 el grove mosterd
- 1 el honing
- 4 el olijfolie
Receptnummer: 4340
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Snijd de ui, tomaten en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui...
Stap 1: kook de gnocchi gaar volgens instructie op de verpakking, laat uitlekken en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Stap...