Italiaanse ovenschotel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1: kook de gnocchi gaar volgens instructie op de verpakking, laat uitlekken en meng met 3 eetlepels olijfolie. Snijd de kipfilet in blokjes. Stap : pel de sjalotten en snijd in vieren. Snijd de courgettes in halve plakjes. Roer de mascarpone los en voeg de olijfolie, citroenrasp, 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn en knoflook toe. Stap 3: breng royaal op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met gezouten boter. Meng de kipblokjes, partjes sjalot, plakjes halve courgette door het mascarponemengsel. Stap 4: schep het in de ovenschaal en schep hierop de gnocchi en plukjes rozemarijn. Bak 20 minuten op 190ºC goudbruin. Besprenkel met wat citroensap en serveer er een rucola salade met pruimen en gehakte hazelnoten bij.
Ingrediënten
- 400 gr gnocchi
- 2 kipfilets
- 6 sjalotten
- 2 courgettes
- 1 bakje mascarpone
- 2 el olijfolie
- 1 citroen rasp en sap
- 2 teentjes knoflook van de pers
- blaadjes van 3 takjes rozemarijn
- 2 el gezouten boter
Receptnummer: 4337
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...
Snijd de ui, tomaten en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui...
Kook de pasta al dente. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Rol er balletjes van, zo groot als een pingpo...