Gestoofde hamlapjes met pruimen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 70 minuten
Bereiding
Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhitten en hamlappen in 5 minuten rondom aanbraden. Hamlappen uit de pan nemen en in het achtergebleven bakvet de bacon knapperig bakken. Bacon op keukenpapier uit laten lekken en verkruimelen. In het zelfde bakvet de ui en knoflook zachtjes glazig bakken. Leg de hamlappen met vrijgekomen vleessap terug in de pan. Pruimenreepjes ernaast leggen, ui en knoflook op het vlees scheppen. Afblussen met appelsap. Hamlappen afgedekt in ca. 50 minuten gaarstoven. Vlees over voer borden verdelen, pruimensaus erbij scheppen en bakbacon erover strooien. Lekker met een aardappeltje en worteltjes.
Ingrediƫnten
- 500 g hamlappen
- 50 g bacon
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 g pruimen
- 250 ml appelsap
Receptnummer: 415
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoo...
Doe de tuttifrutti in een pan. Voeg de honing, kaneelstokjes, kruidnagel en steranijs toe. Schenk een glas rode wijn uit en vul aan met water tot alle...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...
Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar. Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan. ...