Witlofsalade met sinaasappel
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Snijd de onderkant van de stronkjes witlof en verwijder de harde kern. Schil de sinaasappels en snijd de vruchtvleespartjes uit de vliesjes. Vang het sap op in een schaaltje. Breek de walnoten in grote stukken en rooster deze 2 tot 4 minuten in een koekenpan. Pers de knoflook en maak een dressing van de oliefolie, wittewijnazijn, sinaasappelsap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Leg de witlof en sinaasappel op een schaal, schenk de dressing erover en bestrooi met de walnoten.
Ingrediƫnten
- 4 stronkjes witlof
- 2 sinaasappels
- 1 zakje walnoten
- 5 el olijfolie
- 2 el wittewijnazijn
- 1 teentje knoflook
- zout en versgemalen peper
Receptnummer: 413