Watermeloen pudding met rode bessen en slagroom
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Week de bladen gelatine in ruim koud water. Maak de meloen schoon en snijd een kwart van de meloen in mooie kleine parten en houd ze apart voor de garnering. Snijd de rest van het vruchtvlees in stukken. Doe het in een hoge kom en voeg de gecondenseerde melk toe. Pureer met een staafmixer glad. 2. Pers de limoenen boven een steelpan uit. Breng het zachtjes aan de kook. Voeg de goed uitgeknepen gelatinebladen toe. Zet het vuur uit en laat het smelten. Laat 1 minuut afkoelen en meng er dan 6 eetlepels van de gepureerde watermeloen door. Voeg dit weer aan de rest van de gepureerde watermeloen toe en schenk het in glaasjes, een glazen kom of in een puddingvorm. 3. Laat een nacht opstijven in de koelkast. Serveer met de parten watermeloen, rode bessen en geklopte slagroom.
Ingrediënten
- 1 watermeloen
- 1/2 blikje gecondenseerde melk
- sap van 2 limoenen
- 12 bladen gelatine
- rode bessen voor de garnering
- slagroom voor erbij
Receptnummer: 4101
Reageren
Meer smakelijke recepten
Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om. Haal de blaadjes van de wit...
Snijd een grote plak watermeloen van ruim 1 centimeter dik en verwijder de schil. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de plakken melo...
Rooster de pittenmix goudbruin in een droge koekenpan. Snijd de watermeloen in 6 plakken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng ze met het sap van e...