Salade potten met falafel balletjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Bak de falafel balletjes rondom bruin in 2 eetlepels olijfolie. Schep ze uit de pan en laat afkoelen. 2. Snijd de rode gepelde uien doormidden. Snijd de helften in dunne halve ringen. Doe ze in een schaaltje en pers hierover het sap van de citroen over. Schenk er 2 el olijfolie op, wat zout en peper. Meng alles goed en laat 10 minuten marineren. 3. Rasp de winterwortel fijn en meng met de komijnzaadjes, de jalapeno peper en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de gele paprika in blokjes en halveer de kerstomaatjes. Meng de paprika en tomaat met de gedroogde munt en 2 eetlepels olijfolie. 4. Nu bouwen we de salade op. Verdeel als eerste de knoflooksaus over de potten, dan de helft van de ijsbergsla, de geraspte wortels, wat falafelballetjes, de blokjes paprika met kerstomaatjes, de rest van de sla en de falafel balletjes. Schroef de deksel erop. 5. Vergeet niet vorkjes mee te nemen, bind ze vast aan de glazen potten.
Ingrediënten
- 1 bakje falafel balletjes
- 2 rode uien
- 1 citroen
- 2 winterwortels
- 1 el komijnzaadjes
- olijfolie
- 1 gele paprika
- 1 bakje kerstomaatjes
- 2 tl gedroogde munt
- 12 kropje fijngesneden ijsbergsla
- 2 el fijngehakte
- ingelegde jalopeno pepertjes
- bakje knoflooksaus
- Extra: 2 wekpotten
Receptnummer: 4092
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Snijd de rode uien in dunne ringen, doe ze in een kommetje en knijp er het sap van 1 limoentje over en meng het goed. Snijd schil er rondom af en snij...
Snij kleine roosjes van de broccoli en hak de steel in grove stukken. Verhit de groentebouillon en kook de roosjes net gaar. Haal de roosje uit de bou...