Mexicaanse vleesspiesen met mais en paprika
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Meng de tacokruiden, 4 eetlepels olie, knoflook en het sap van een limoen samen. 2. Snijd de varkenshaas in dikke plakken. Snijd de maïskolven en courgette in even grote dikke plakken. Snijd de paprika en uien in even grote stukken. Rijg alles wisselend aan de barbecue spiesen. Kwast ze royaal in met de Mexicaanse marinade. 3. Grill de spiesen 10 minuten op de barbecue gaar. 4. Maak ondertussen de avocadosaus. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en meng met limoensap, 4 schijfjes fijngehakte jalapeno peper en 2 eetlepels zure room. Breng goed op smaak met zeezout. 5. Haal de goudbruine vleesspiesen van de grill, leg ze op een plank en bestrooi met de geraspte kaas. Leg de, even gegrilde, tortilla’s erbij. Zo ook de partjes limoen, de jalapeno pepers en de zure room. Aanvallen! Mexicaans biertje erbij.
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 2 voorgekookte maïskolven
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 2 courgettes
- 2 el tacokruiden
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 4 el olijfolie
- 2 limoenen
- 2 avocado’s
- potje ingemaakte jalapeno pepers
- tortilla wraps
- 200 ml zure room
- 4 el geraspte kaas
- Extra: 4 grote barbecue spiesen
Receptnummer: 4080
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Steek de barbecue aan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg de vissaus, sojasaus, knoflook en de olijfolie toe. Schep alles ...