Thaise hamburgers van de bbq met ananas en knapperige koolsla
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Meng het gehakt met de rode currypasta, koriander, vissaus en de bosuitjes. Vorm er 4 grote burgers van en laat ze 15 minuten rusten. 2. Schaaf de kool en wortel fijn en meng met het sap van een halve limoen en de fijngehakte pinda’s. 3. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Gril de burgers op de barbecue aan weerzijden 6 minuten gaar. 4. Bestrijk de ananas met de chilisaus en snijd de broodjes open en kwast de binnenkant met wat boter. Grill alles 1 minuut per zijde. 5. Bouw de burgers op. Bestrijk de gegrilde broodjes met mayonaise, strooi er wat geraspte kokos over, beleg ze met de koolsla, de hamburger, een plak vleestomaat en rode uienringen.
Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 12 el rode currypasta
- 6 takjes fijngehakte koriander
- 2 el vissaus
- 4 fijngehakte bosuitjes
- 4 schijven verse ananas
- 2 el chilisaus
- 1 wortel
- 1 stukje witte kool
- 1 limoen
- 2 el fijngehakte pinda’s
- 4 el mayonaise
- 1 vleestomaat
- 1 rode ui
- geraspte kokos
Receptnummer: 4071
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de feta in fijne stukjes. Grill of bak de hamburgers circa 4 minuten aan beide zijden. Strooi de na de eerste 4 minuten stukjes feta op de hambu...
Meng het gehakt met de uien, kruiden, beschuit en ei. Maak er vier mooie burgers van. Bak deze in een grillpan of in de koekenpan tot ze gaar zijn. H...
Kneed de ui en tijm door de tartaartjes. Vorm er met natte handen 4 dunne hamburgers van. Schep de zilveruitjes, de augurk en de peen julienne in een ...