Witte bonenschotel met gegrilde groenten en aioli
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
stap 1. Eerst de bonen marineren. Laat de witte bonen goed uitlekken, doe ze over in een schaal, rasp de citroenschil erover en pers dan de citroen erover uit. Snijd de uien in dunne ringen en voeg ze toe aan de witte bonen. Voeg 4 el olijfolie, knoflook en de Provençaalse kruiden toe. Meng alles samen en breng op smaak met flink wat zeezout en zwarte peper. Laat in de koelkast marineren. stap 2. Snijd de groenten in stukken en bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze gaar. stap 3. Verdeel de gemarineerde bonen over 4 borden en schep de gegrilde groente erop. Garneer met basilicum en olijven. Serveer met de aioli en het stokbrood.
Ingrediënten
- 400 gr witte bonen uit blik
- 1 citroen
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 rode uien
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 kleuren paprika’s
- 200 gr gemengde olijven
- verse basilicum
- stokbrood
- bakje aioli
- zeezout
- zwarte peper
Receptnummer: 4068
Reageren
Meer smakelijke recepten
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...
Snijd de uien in dunne ringen. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak de worstjes 3 mi...
Steek de barbecue aan. Pers de knoflook. Meng met 6 el olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel alle groenten met de dressing. G...