Provençaalse varkenshaas met gegrilde nectarines en paprika gevuld met rijstsalade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Stap 1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en wentel hierin de varkenshaasjes. Halveer de paprika’s en snijd de zaadlijsten eruit. Halveer de nectarines en haal de pit eruit. Kwast de paprika’s en nectarines in met olijfolie. Stap 2. Gril de paprika’s op de barbecue of in een grillpan circa 3 minuten per kant. Laat ze daarna afkoelen. Stap 3. Meng voor de rijstsalade de rozijnen, pijnboompitten, crème fraîche, 1 eetlepel azijn en dille door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rijstsalade in de halve paprika’s. Stap 4. Leg nu de gemarineerde varkenshaasjes op de barbecue of grillpan en rooster ze in 8 minuten gaar. Rooster nu de nectarine helften tot ze mooie streepjes krijgen. Stap 5. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de gevulde paprika en nectarine. Lekker met een groene salade en broccoli.
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 1 stronk broccoli
- - voor de marinade
- 2 el Provençaalse kruiden
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 el paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 12 tl zout
- 200 gr gekookte rijst
- 2 el rozijnen
- 2 el geroosterde pijnboompitjes
- 2 el crème fraîche of Griekse yoghurt
- 1 el dille of 2 tl gedroogde
- 2 gele paprika’s
- 4 nectarines
Receptnummer: 4062
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd al het vlees in stukjes van circa 3x3x3 cm. Snijd de paprika en ui in grove stukken. Hak de kruiden en de knoflook fijn en doe samen met de olij...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...
Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in lange plakken. Was de courgettes en snijd in de lengte in plakken. Snijd evene...