Pasta caprese met aardbeien en parmaham
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
stap 1. Kook de spaghetti gaar en meng met 2 eetlepels kruidenboter. Snijd ondertussen de aardbeien en kerstomaatjes doormidden. stap2. Meng de rucola met 2 eetlepels olie van de ansjovis en verdeel over een schaal. Schep de aardbeien en tomaatjes er dakpansgewijs op. Leg er ook in repen de Parmaham bij en stukjes mozzarella. stap 3. Maak kleine nestjes van de pasta met een vork en leg ze ertussen. Snijd 4 ansjovisjes klein en verdeel die over de salade. 4. Halveer de ciabatta broodjes en bestrijk ze met olijfolie en bak ze in de koekenpan knapperig. Bestrijk ze daarna met kruidenboter en leg ze erbij. Geef de balsamicosiroop erbij. Lekker met een gekoelde rosé.
Ingrediënten
- 200 gr spaghetti
- 1 bakje aardbeien
- 200 gr kerstomaatjes
- 2 bollen mozzarella
- 100 gr Parmaham
- 1 zakje rucola
- 1 blikje ansjovis in olie
- 2 ciabatta broodjes
- kruidenboter
- balsamicosiroop
- olijfolie
Receptnummer: 4059
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de krieltjes 5 minuten voor in 2 eetlepels boter en een eetlepels olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zo...
Maak eerst de basilicumolie. Pureer de basilicum met de olijfolie fijn. Giet over in een fijn vergiet. Laat goed uitlekken en druk de restjes met de a...