Gamba salade met gegrild stokbrood, crispy bacon en gegrilde citroen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
stap 1. Marineer de gamba’s met het sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie. Snijd de citroenen in dikke plakken en kwast ze aan beiden zijden met olijfolie. stap 2. Bak de bacon crispy in de koekenpan. stap 3. Snijd het stokbrood in de lengte open. Meng de mayonaise met de knoflook. Snijd de tomaten in dikke plakken. stap 4. Gril de gamba’s op de barbecue of in een grillpan aan beiden zijden 2 minuten. Gril daarna de citroen tot ze mooie streepjes hebben. Gril de het stokbrood ook even voor extra smaak. stap 5. Bestrijk ze met de knoflookmayonaise en beleg ze rijkelijk met de gamba’s, tomaat en de crispy bacon. Leg er wat slablaadjes op, plakjes citroen erbij en bestrooi met peterselie. Mmmm!
Ingrediënten
- 400 gr gamba’s
- 2 citroenen
- 100 gr bacon
- 1 stokbrood
- 6 el mayonaise
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 4 el fijn-gehakte peterselie
- slablaadjes
Receptnummer: 4056
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de rode uien in dunne ringen, doe ze in een kommetje en knijp er het sap van 1 limoentje over en meng het goed. Snijd schil er rondom af en snij...
stap 1: Ontdooi de gamba’s in een vergiet op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel ze, maar laat het staartje eraan zitten. stap 2:...
Zo zie je maar, gamba's zijn uitermate geschikt om te roerbakken, net als groente. Een snelle en gezonde bereiding met duizenden variëteiten. Ik geef...