Surf en turf
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Stap 1. Maak eerst de chimichurrie. Snijd alle ingredienten fijn, meng alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Zet een paar uur in de koeling. Stap 2. Snijd de biefstuk in grote stukken. Bestrooi de biefstuk met zout en rijg ze met de garnalen en stukken citroen aan spiesen. Kwast alles in met olijfolie. Stap 3. Kook de broccoli in zijn geheel 5 minuten voor. Spoel hem koud af en snijd in plakken. Kwast in met olijfolie. Stap 4. Bak de oven frietjes of haal verse gebakken friet. Stap 5. Gril de biefstukspiesen rondom gaar op de barbecue. Gril ook broccoli kort zodat het knapperig blijft. Serveer de heerlijke chimichurri erbij met de frieten. Nu is het tijd om te genieten.
Ingrediƫnten
- 3 biefstukjes
- 12 garnalen met kop en staart
- 1 citroen
- 2 stronken broccoli
- frieten uit de oven of vers gehaald
- - voor de chimichurri
- 12 bosje peterselie
- 1 el gedroogde oregano
- 1 rode peper zonder pitjes en fijngesneden
- 2 tl gedroogde tijm
- 4 el kappertjes fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 3 el rode wijnazijn
- 6 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Receptnummer: 4053
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Doe de garnalen in een schaal. Rasp de groene schil van de limoenen erboven. Pers de vruchten uit en houd het sap apart. Besprenkel de garnalen met de...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel grondig. Snijdt deze vervolgens in frietjes. Voeg de knoflook poeder, gerookte paprikapoede...