06cb7eff1c343828138e8fca85457b831afe21529https://www.lekkermakkelijk.nl

Marokkaanse kip met platbrood à la minute

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Stap 1. Meng de kip met de ras el hout kruidenmix en bestrooi ze royaal met zout. Snijd de uien en wortels plakken. Stap 2. Smelt de boter en bak de kip rondom aan. Voeg de uien en wortel toe en bak 4 minuten mee op halfhoog vuur. Voeg de tomaatblokjes, de tomatenpuree, 200ml water en het halve blokje verkruimeld kipbouillonblokje toe. Laat 20 minuten stoven onder af en toe roeren. Stap 3. Voeg na 20 minuten het citroensap toe, de dadels en de helft van de koriander en munt toe. Laat 10 minuten verder stoven. Stap 4. Trek met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer met brood naar keuze. Probeer eens platbrood.

Ingrediënten

  • 3 kipfilets
  • 2 el ras el hout kruidenmix
  • 1 tl zout
  • 50 gr roomboter
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 1 blik tomaatblokjes
  • 1 blikje tomaatpuree
  • 1/2 blokje kipbouillon-blokje
  • 200 ml water
  • 1 citroen
  • 100 gr ontpitte dadels
  • 8 el fijngehakte munt en koriander

Receptnummer: 4050


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde gestoomde kip met doperwtjes en munt

1. Kook de doperwtjes beetgaar in 4 minuten en laat ze uitlekken. Pureer ze samen met de muntblaadjes en 1 el olijfolie tot een dikke pesto. Breng op ...

Kip met paprika en ananas

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika's en wortel in blokjes. Snijd de kip in stukjes. Bak i...

Marokkaanse kip cocktail

stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kwast de vellen filodeeg aan beiden zijden in met gesmolten boter. Leg ze ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18