Toscaanse broodsalade met tomaten en kappertjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
stap 1. Snijd het brood in blokjes. Bak de blokjes brood in een flinke laag olie krokant. Schep op een vel keukenpapier en bestrooi met zeezout. stap 2. Maak een marinade van 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 4 eetlepels witte balsamico-azijn, 2 eetlepels citroenrasp, plakjes knoflook en de kappertjes. Meng alles en breng goed op smaak met zee-zoutvlokken en versgemalen peper. stap 3. Snijd de paprika in stukken en snijd de tomaatjes doormidden en in plakjes. Voeg bij de marinade samen met de olijven en artisjokharten. stap 4. Garneer met de knoflookcroutons en de rest van de blaadjes basilicum en stukken burrata of mozzarella.
Ingrediƫnten
- 4 stuk oud stokbrood
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 4 el kappertjes
- 100 gr gemengde olijven
- 125 gr artisjokharten uit blik
- zeezout vlokken
- 1 rode en 1 gele paprika
- kerstomaatjes
- trostomaatjes en vleestomaten
- bos verse basilicum burrata of mozzarella
Receptnummer: 4044
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...
Korstjes van kaas snijden en kaas in plakken schaven. Plakken in lange repen van 1 cm breed snijden. Blaadjes munt van takjes plukken. Grillpan verhit...
Maak de sperzieboontjes schoon en kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken Was de sla en meng samen met de rucola in een kom. Meng er 2 eetlepels olijfolie...