Lentetaart met spinazie cake, lemoncurd, Griekse yoghurt en munt
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Lente - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven op 160ºC. Mix de zachte boter met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout romig. Pureer de spinazie met de eieren in de keukenmachine. Voeg al mixend het eimengsel aan de romige boter. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het mixend in 3 delen toe. Schep het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. Zet de cake op een rooster onder het midden in de oven. Bak in circa 60 minuten gaar. Laat de cake helemaal afkoelen. Schaaf de helft van de mangoplakjes en de rest in blokjes. Snijd de cake in 3 of 2 lagen. Verdeel de Griekse yoghurt erop, de lemoncurd en reepjes munt. Stapel ze op elkaar, garneer met de mango en blaadjes munt en paaseitjes.
Ingrediënten
- 300 gr boter
- 200 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 eieren
- 300 gr spinazie
- 300 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- rasp van limoensap van 1 halve limoen
- 1 el fijngehakte munt
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 potje lemon curd
- 1 mango
- muntblaadjes
- paaseitjes
Receptnummer: 4009
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol het uit tot een langwerpige lap. Snijd het bij tot 22 bij 18...
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de nectarines of appeltjes in plakjes en wentel ze door 1 eetlepel olijfolie. Snijd de banaan en aardbei in p...
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pecannoten knapperig in een droge koekenpan. Hak ze daarna fijn. Haal de pitten uit de dadels en snijd ze d...