Ontbijtaartjes met havermout, avocado, kokosyoghurt en aardbeien
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 2 personen - 20 minuten
Bereiding
Laat de havermout een half uurtje weken in 400 ml warm water. Verwarm je oven voor op 180ºC. Snijd de dadels in kleine stukjes en breek de hazelnoot tot kleine stukjes. Meng deze ingrediënten door de havermout. Vet twee kleine taartvormen in met boter en stort het havermoutbeslag in de vormen. Bak de taartjes 30 minuten goudbruin in de oven. Schil en ontpit de avocado’s en meng ze in de blender met de kokosyoghurt. Verdeel de avocado/kokosyoghurt over de taartjes, snijd de aardbeien in plakjes, beleg hiermee de taartjes en maak af met de basilicumblaadjes.
Ingrediënten
- 200 gr havermout
- 70 gr gedroogde dadels zonder pit
- 50 gr gesmolten boter
- 50 gr hazelnoten
- 2 avocado’s
- sap en rasp van een halve citroen
- 300 ml kokosyoghurt
- 150 gr aardbeitjes
- Blaadjes van 4 takjes basilicum
Receptnummer: 4003
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. S...
Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken ham erop. Bestrijk beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 8 minute...