03d41d571e71156bdb368d7acde30377191a4312dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Roerei met spinazie en tuinkruiden en hamkrokantje

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken ham erop. Bestrijk beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 8 minuten krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen. Pureer de spinazie met de eieren en slagroom in een keukenmachine. Meng de gehakte kruiden erdoor en maal er flink wat zout over en wat peper. Smelt de boter en voeg het spinazie- eimengsel toe. Laat 1 minuut stollen en schep het dan luchtig om met een spatel. Herhaal de handeling 3 keer. Laat het roer ei niet te droog worden. Het moet smeuïg zijn. Leg op elk bord een slablad en verdeel het roerei erop. Leg er de ham krokantjes bij en garneer met tuinkers. Serveer er een stapeltje toost bij.

Ingrediënten

  • 100 gr Serranoham
  • 2 el olijfolie
  • 300 gr spinazie
  • 8 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 4 el gemengde gehakte verse kruiden zoals dille, bieslook, basilicum, koriander
  • 50 gr boter
  • 4 grote slabladeren
  • 1 doosje tuinkers
  • wit brood

Receptnummer: 4000


Reageren


Meer smakelijke recepten

Croissants met pesto kaas, geroosterde tomaat, kappertjes dressing, spiegeleitje en beenham

Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...

Gevulde eitjes voor de paasborrel

- Voor gevulde eitjes met wasabi en sesamzaad: Kook de eieren in 10 minuten hard en pel ze onder koud stromend water. Halveer de eieren en wip de eid...

Italiaanse bollen uit de oven met courgette, wortel en ei

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. S...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18