Italiaanse bollen uit de oven met courgette, wortel en ei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. Schaaf de courgette in dunne plakken. Schil met de dunschiller sliertjes van de wortels. Snijd de ham in dunne lange repen. Klop de eieren los met de slagroom, bieslook, Chilisaus en geraspte kaas. Vul de uitgeholde broodjes met de groenten, ham en het eimengsel. Zet ze op een rooster in de oven. Bak in 15 minuten goudbruin. Lekker met wat aangemaakte rucola.
Ingrediënten
- 4 grote afbakbollen
- 4 el olijfolie
- 1 courgette
- 4 rainbow wortels
- 4 plakjes ham
- 4 scharreleitjes
- 1 el fijngehakte bieslook
- 125 ml slagroom
- 2 el chilisaus
- 6 el geraspte jonge kaas
Receptnummer: 3997
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...
Verdeel de zalmpaté over de toastjes. Garneer met kleine takjes verse kruiden. Verwarm de pasteibakjes en de ragout volgens de aanwijzingen op de ver...
Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet de tulband in met boter en bestuif het met bloem. Schud de overtollige bloem eruit. Smelt de boter op zacht vuur. ...