Fruitpizza met geklopte room
Nagerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de nectarines of appeltjes in plakjes en wentel ze door 1 eetlepel olijfolie. Snijd de banaan en aardbei in plakjes en wentel ze ook door 1 el olijfolie. 2. Rol het pizzadeeg uit en snijd er een grote pizza uit. Bestrijk met frambozen jam, maar laat 2 cm van de randen vrij. Bestrooi de jam met de kardemompoeder en kaneelpoeder. Verdeel het fruit erop. Bestrooi het fruit met de vanillesuiker. Kwast de randen van de pizza met olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in 8 minuten goudbruin. 3. Klop ondertussen de slagroom stijf met 1 zakje vanillesuiker. Schep de room in het chocolade paasei en maak een mooie swril met wat frambozenjam. Garneer de fruitpizza aan tafel met paaseitjes en serveer met slagroom.
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- frambozenjam
- 12 tl kardemompoeder en 12 tl kaneelpoeder
- olijfolie extra vierge
- 1 banaan
- 2 nectarines of 2 rode appeltjes
- 8 aardbeien
- 1 bakje frambozen
- gemengde paaseitjes
- slagroom voor erbij, een middel grote gehalveerde chocolade ei
Receptnummer: 3991
Reageren
Meer smakelijke recepten
1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 3 minuten pruttelen. Laat daarna afkoelen. 2. Schil de mango en...
Verwarm de oven volgens de instructie op de verpakking van het bladerdeeg. Neem zes plakjes plakjes bladerdeeg, laat ze ontdooien en leg ze als een pa...
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de plakjes filodeeg ontdooien, smeer een taartvorm in met roomboter en bedek de bodem en de zijkanten met de...