Bladerdeegtaart met blauwe bessen crème, citroen en witte chocolade
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Lente - 6 personen - 40 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol het uit tot een langwerpige lap. Snijd het bij tot 22 bij 18 cm. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd nu met een scherp mes een rand van 3 cm in het bladerdeeg maar niet helemaal door. Zo krijg je een mooi gerezen opstaand randje. Prik de bodem dus niet de randen met een vork helemaal vol met gaatjes. Bestrijk de bodem en randen in met de losgeklopte eidooier. 2. Bestrooi alleen de bodem met 1 zakje vanillesuiker en strooi er de citroenrasp over. Bak 18 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. 3. Breng ondertussen de bosbessen, het sap van de citroen, de honing en de kaneelpoeder aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 5 minuten zachtjes stoven. Laat het daarna afkoelen. Schep de afgekoelde blauwe bessen door de mascarpone. En schep de slagroom erdoor. 4. Schep de blauwe bessencrème luchtig op het afgekoelde bladerdeeg. Verdeel de verse blauwe bessen erover en garneer eventueel met schuimkruimels. Bestuif de randen van de taart met poedersuiker. 5. Smelt de witte fijngehakte chocolade in een glazen kom boven een pannetje kokend water. De kom mag het water niet raken. Haal de kom van het vuur. Maak met een theelepel snelle streepjes over de taart heen. Feestelijk met een glas cava.
Ingrediënten
- 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 2 eidooiers
- 1 citroen
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 pakje diepvries blauwe bessen
- 3 el honing
- 1 tl kaneelpoeder
- 200 gr mascarpone
- 200 ml stijfgeslagen slagroom
- poedersuiker
- 1 bakje verse blauwe bessen
- eventueel 1 geel schuimkransje
- 1 reep witte chocolade
Receptnummer: 3988
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bereid de wafelmix volgens de verpakking. Voeg extra 2 eetlepels citroenrasp toe, de koekkruiden en de kardemom. Rooster de walnoten goudbruin en knap...
1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 3 minuten pruttelen. Laat daarna afkoelen. 2. Schil de mango en...
Bereid de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de honing in een bakje met heet water, zodat het extra dun wordt. Schenk spiraalsge...