Brunch dips
Hapje - Lente - 10 personen - 40 minuten
Bereiding
- Voor gele paprika dip met amandel: Laat de paprika’s uitlekken. Snijd ze open en verwijder de zaadjes met een blad keukenpapier. Snijd ze in stukken en doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een grove dip en breng flink op smaak met versgemalen zeezout en peper. - Voor avocado doperwtjes dip met dragon: Schil de avocado en snijd in stukken. Doe ze met de rest van de ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine. Pureer tot een grove dip en breng flink op smaak met versgemalen zeezout en peper. - Voor bietendip met frambozen en rozemarijn: Snijd de bietjes en de gepelde sjalotten in blokjes. Bestrooi ze met de rozemarijn en de kruidnagelpoeder. Fruit het 2 minuten aan in de olijfolie. Zet het vuur laag en stoof het 4 minuten verder. Blus af met de balsamico-azijn. Schep de bietjes met de rest van de ingrediënten behalve de Griekse yoghurt in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een grove dip en breng flink op smaak met versgemalen zeezout en peper. Schep de dip in een kom en schep de Griekse yoghurt erdoor maar meng het niet helmaal door.
Ingrediënten
- - Voor gele paprika dip met amandel:
- 1 pot geroosterde gele paprika’s
- 6 el olijfolie extra vierge
- 1 sneetje geroosterd witbrood in kleine blokjes
- 2 el gekookte kikkererwten
- 4 el geroosterd amandelschaafsel
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 tl fijngehakte venkelzaadjes
- - Voor avocado doperwtjes dip met dragon:
- 1 avocado
- 200 gr doperwtjes
- 2 el crème fraîche
- 4 el olijfolie
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 2 tl gedroogde dragon
- 1 tl gedroogde munt
- rasp en sap van een halve citroen
- - Voor bietendip met frambozen en rozemarijn:
- 200 gr gekookte bietjes
- 2 sjalotjes
- 1 el fijngehakte rozemarijn
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico-azijn
- 200 gr ontdooide frambozen
- half potje witte bonen van 200 gram
- 4 el Griekse yoghurt
Receptnummer: 3980