Kiprollade met gepofte knoflook, courgette en groene risotto
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Stap 1. Laat de kiprollade 1 uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180º. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hier in de rollade rondom bruin. Doe de rollade in een ovenschaal en bak in 45 minuten goudbruin in de oven. Stap 2. Draai de rollade regelmatig om. Voeg de laatste 12 minuten van de baktijd de groentes toe. Snijd hiervoor de courgette in de lengte door, halveer ze en snijd de helften in kwarten. Haal de radijsjes los, was ze en halveer de grote. Meng in een schaal 1 eetlepel lemon curd of honing met 2 eetlepels olijfolie en maal er flink wat zout en peper over. Schep de courgette en radijs erdoor en meng alles goed. Schep het daarna in de ovenschaal in de oven bij de rollade. Bak 12 minuten mee. Stap 3. Maak als de rollade in de oven gaart de groene risotto. Snijd de sjalotten fijn. Fruit ze aan in de olijfolie. Voeg nu de risotto rijst toe en schep de rijst om zodat alle rijstkorrels met olijfolie bedekt zijn. Zet het vuur zacht en voeg in delen de bouillon toe. Voeg het weer toe als het is verdampt. De rijst is na 20 minuten beetgaar. Pureer de spinazie met de slagroom, munt en dille in een blender of met een staafmixer en voeg dit bij de rijst. Schep voorzichtig om en laat nog 5 minuten stoven. Zet het vuur uit en meng er voorzichtig 4 eetlepels geraspte Parmezaan door. Stap 4. Snijd de kiprollade in dikke plakken. Schep de risotto op een schaal en schik de kiprollade erop. Schep de courgette en radijs erbij en bestrooi met verse muntblaadjes. Geef er extra Parmezaan kaas bij. Lekker met kropsla en mosterd vinaigrette.
Ingrediënten
- 1 kiprollade
- 2 bollen knoflook
- 3 el boter
- 1 courgette
- 1 bosje radijs
- 1 el lemon curd of honing
- 1 citroen
- Voor de risotto:
- 4 sjalotjes
- 4 el olijfolie
- 300 gr risotto
- 1 liter kippenbouillon
- 300 gr verse spinazie
- 1 el fijngehakte munt en dille of 2 tl gedroogde
- 200 ml slagroom
- 1 stukje Parmezaanse kaas
Receptnummer: 3945
Reageren
Meer smakelijke recepten
Stap 1: bak de rollades volgens de verpakking gaar in 30 gram boter. Bak de aardappelkroketjes of aardappelrozetten in de oven gaar. Stap 2: maak de s...
Verwarm de oven op 200ºC. Klop de eieren los met de slagroom, tuinkruiden en geraspte kaas. Maal er naar smaak wat zout en peper over. Bekleed een ba...
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bovenkant van de knoflookbol, zodat de tenen zichtbaar zijn. Zet in de schaal en bestrijk met 1 eetlepel oli...