Mexicaanse paprika fondue met pure chocolade
Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Stap 1: verwarm de oven voor op 200ºC. Kwast de paprika’s in met wat olie en rooster ze 25 minuten in de oven zacht en tot het vel een beetje zwart geblakerd is. Laat afkoelen. Stap 2: verwijder de velletjes en zaadjes van de paprika’s. Snijd de uien in ringen en fruit deze aan in 4 eetlepels olijfolie. Stap 3: voeg het komijnzaad toe en bak ze daarna 5 minuten onder af en toe roeren op een zacht vuur. Voeg de tacokruiden en knoflook toe en bak 5 minuten mee. Stap 4: doe het taco-ui-mengsel in een blender en voeg de tomaatblokjes toe. Pureer glad en schenk het weer in de pan. Voeg 2 eetlepels fijngehakte koriander toe en laat 10 minuten zachtjes stoven. Stap 4: voeg daarna het limoensap en de pure chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten. Laat nogmaals 5 minuten zachtjes stoven. Schenk de fondue in een kom en bestrooi met verse koriander en ringetjes bosui.
Ingrediënten
- 4 rode paprika’s
- olijfolie
- 2 uien
- 2 tl komijnzaadjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 zakje taco kruidenmix
- 1 half bosje koriander
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 limoen
- 2 blokjes pure chocolade
- 2 bosui
- Ingrediënten om te dippen:
- 1 gekookte maïskolf in stukken, plakjes snackkomkommertjes, kerstomaatjes, plakjes gebalanceerde halve plakjes courgette, stukken ananas, repen avocado, halve minipaprika, knapperige slablaadjes, tortillachips, stukken verse ananas, plakjes gerookte kipfilet, stukken rode ui gemarineerd in limoensap, halve stukken banaan, meergranen tortilla’s, schaaltje zure room, ingelegde jalopeno pepertjes.
Receptnummer: 3911
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schik alle ingrediënten om te dippen op een grote serveerschaal. Rooster de komijnzaadjes knapperig in een droge koekenpan. Breng in een gietijzeren ...
Snijd de groenten tot kleine stronkjes en stukjes. Kook deze beetgaar. Afgieten en op een schaal serveren. Giet de tafelzuren af en serveer deze in ee...
Stap 1: verwarm de kokosolie en fruit de groene currypasta aan tot het gaat geuren. Voeg 2 blikken kokosmelk toe en laat het voor de helft indikken. S...