Hollandse kaasfondue met komijnzaadjes en bieslook
Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 35 minuten
Bereiding
Schik alle ingrediënten om te dippen op een grote serveerschaal. Rooster de komijnzaadjes knapperig in een droge koekenpan. Breng in een gietijzeren pan de witte wijn aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Voeg nu al roerend langzaam de geraspte kaas toe. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Roer de maïzena los met een scheutje kirsch en voeg al roerend toe. Rasp wat heerlijke nootmuskaat over de kaasfondue en roer tot het bindt. Strooi de knapperige komijnzaadjes erover en de fijngeknipte bieslook en zet de pan direct op tafel.
Ingrediënten
- 700 gr geraspte extra belegen kaas van Meesterhand
- 1 el komijnzaadjes
- 300 ml witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 el maïzena
- scheutje kirsch
- versgeraspte nootmuskaat
- 2 el fijngeknipte bieslook
- Ingrediënten om mee te dippen:
- 2 stengels bleekselderij, blokjes bruin en wit stokbrood, roosjes kort gekookte broccoli, blokjes elstar appel, schijfjes peer, gekookte krieltjes met schil, stukjes augurk, blaadjes witlof, rode druiven, reepjes groene paprika, blokjes gekookte knolselderij
Receptnummer: 3905
Reageren
Meer smakelijke recepten
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Snijd de courgette in blokjes van 3 b...
Verhit al roerend de inhoud van de verpakking. Combineer de Emmi fondü met stokbrood, groenten en ham. Zo kun je stronkjes broccoli en bloemkool be...
Snijd de groenten tot kleine stronkjes en stukjes. Kook deze beetgaar. Afgieten en op een schaal serveren. Giet de tafelzuren af en serveer deze in ee...