Zoete aardappelsoep met winterwortel sinaasappel feta en noten
Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Schil de aardappels en winterwortels en snijd ze in stukjes. Snipper de ui. Smelt de boter in een wok en roerbak de groenten 4 minuten aan op halfhoog vuur. Strooi de kerriepoeder en de tijm erover en bak 1 minuut mee. Blus af met de bouillon. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Snijd van 1 sinaasappel het vruchtvlees in stukjes en pers de andere uit. Schep de helft van de groenten uit de soep en pureer de rest glad. Voeg de groenten weer toe zo ook de sinaasappelsap en de kikkererwten. Maak af met versgemalen peper en zeezout. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schep de soep in kommen en verdeel de stukjes sinaasappel, stukjes feta, de ringetjes bosui en gehakte noten. Heerlijk met huisgemaakt knoflook, uien stokbrood uit de oven. Stokbrood insnijden, knoflookboter maken van 125 gram gezouten boter, 2 teentjes knoflook uit de pers en 2 tl fijngehakte venkelzaadjes. Hiermee de inkepingen bestrijken. Leg in elke inkeping een stukje rode ui en een plukje rozemarijn. Verpak het stokbrood in aluminiumfolie en bak 8 minuten op 180ºC.
Ingrediënten
- 3 zoete aardappels
- 4 winterwortels
- 1 ui
- 2 tl kerriepoeder
- 2 el roomboter
- 2 tl tijmblaadjes
- 1 liter groente- of kippenbouillon
- 2 sinaasappels
- 50 gr feta
- 2 bosuitjes
- 50 gr gemengde noten
Receptnummer: 3902
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrij...
Breng 1,5 liter water aan de kook. Voeg de kippenbouten, de bouillontabletten en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat daarna 20 minuten z...
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de prei in dunne ringen. Snijd de bospeen en bleekselderij in stuk...