0a466066d5a1227aad3e86bb371f9ea53fff1cc83https://www.lekkermakkelijk.nl

Congee warme hartige rijstsoep

Nagerecht - Winter - 4 personen - 45 minuten

Bereiding

Was de kippenbouten. Schenk de bouillon in een pan en voeg de kip en rijst toe. Breng het aan de kook en laat het daarna 30 minuten zachtjes koken. Haal daarna de kippenbouten uit de soep en laat afkoelen. Hak de geschilde gember en sjalotten fijn. Fruit deze 3 minuten aan in 2 eetlepels olie. Hak de steeltjes van de koriander fijn en snijd de rode peper zonder zaadjes in ringetjes. Voeg dit bij de gebakken gember. Bak 1 minuut mee. Haal het vel van de kippenbouten en verdeel het vlees in stukken. Voeg ze weer bij de rijstsoep en zo ook het gebakken kruidenmengsel. Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe en laat met de deksel op de pan nogmaals 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en hak de rest van de koriander fijn. Voeg dit samen met de sojasaus en sesamolie aan de soep toe. Serveer met plakjes limoen. Eet deze soep lekker warm.

Ingrediƫnten

  • 2 kippenbouten
  • 200 gr basmati rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • stukje gember van 4 cm
  • 2 sjalotten
  • 1 bos koriander
  • 1 tl Chili vlokken
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 limoentje

Receptnummer: 3890


Reageren


Meer smakelijke recepten

Rijstepap met gestoofde peertjes en amandelschaafsel

Breng de melk en kokosmelk aan de kook. Voeg de rijst, zout, citroenschil en kaneelstokjes toe en breng nogmaals al roerend aan de kook. Zet dan het v...

Rijstepap met kokos, kaneel en gebakken banaan

Doe de rijst in een pan met dikke bodem, schenk de kokosmelk en amandelmelk erbij. Breng al roerend aan de kook. Halveer het vanillestokje en voeg sam...

Rijstpudding met tutti frutti

Doe de tutti frutti in een pan en voeg het water, diksap en kaneelstokjes toe. Laat een nachtje weken. Zet de volgende dag de pan met tutti frutti aan...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18