Rijstepap met kokos, kaneel en gebakken banaan
Nagerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Doe de rijst in een pan met dikke bodem, schenk de kokosmelk en amandelmelk erbij. Breng al roerend aan de kook. Halveer het vanillestokje en voeg samen met de kaneelpoeder, een flink stuk citroenschil en een mestpunt zout toe aan de rijst. Laat de rijstepap 14 minuten zachtjes gaarkoken zonder deksel. Roer regelmatig om zo aanbranden op de bodem te voorkomen. Maak nu de topping. Schil de bananen en besprenkel ze met wat citroensap. Haal met een appelboor het klokkenhuis uit de appels en snijd ze in plakken. Bestrooi ze met kaneelpoeder en bak ze in een klont boter aan beiden zijden goudbruin en schep ze uit de pan. Snijd de banaan in de lengte door en snijd ze verder in stukken. Bestrooi ze met kaneelpoeder en bak ze ook goudbruin. Schep de honing en de rest van het citroensap door de rijstepap en voeg eventueel nog wat zeezout toe. Verdeel de rijstepap over 4 kommen. Schep hierop de gebakken appel en banaan. Garneer af met granaatappelpitjes en blaadjes munt.
Ingrediënten
- 200 gr dessertrijst
- 1 blik kokosmelk 400 gr
- 600 ml amandelmelk
- 1 vanillestokje
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 halve citroen
- 4 el honing
- mespunt zeezout
- 2 bananen
- 2 appels
- 12 granaatappel
- 2 takjes munt
Receptnummer: 3885
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 150ºC. Voeg de zachte boter in een kom, voeg de vanillesuiker, fijne suiker, limoensap en mespunt zout toe. Mix met een mixer...
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Breng de melk en kokosmelk aan de kook. Voeg de rijst, zout, citroenschil en kaneelstokjes toe en breng nogmaals al roerend aan de kook. Zet dan het v...