English breakfast
Nagerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe ze bij de tomaatjes. Schenk de olijfolie erover, bestrooi met de venkelzaadjes en maal er zout en peper over. Hussel alles voorzichtig om en rooster 25 minuten in de oven. Draai de tomaatjes na 10 minuten om. Snijd de sjalotten in ringetjes en bak ze 4 minuten in 2 eetlepels boterzacht. Voeg de blikken bonen toe en 2 eetlepels worcestersaus. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en zet het vuur uit met de deksel op de pan. Maak de pancake mix klaar volgens de verpakking. Bak er pancakes van. Bak in een andere pan de plakjes ontbijtspek knapperig. Schep ze uit de pan en bak dan de worstjes gaar. Bak dan spiegeleitjes in een klont boter. Bestrooi met zout en peper. Verwarm de bonen weer op en maal er nog wat versgemalen peper over. Snijd de avocado in dunne plakjes. Schep op elk bord flink wat baked beans, een stapeltje pancakes met daarover ahornsiroop. Schik de eitjes erbij, de geroosterde tomaatjes met de jus, het gebakken spek en worstjes. Garneer met de pompoenpitten en de peterselie. Mmmm genieten.
Ingrediënten
- gr trostomaatjes middelgroot
- 100 ml olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 tl fijngehakte venkelzaadjes
- 2 blikjes witte bonen in tomatensaus
- 1 blik kidneybonen
- 2 sjalotten
- worcestersaus
- 1 pak pancake mix
- 2 eieren
- 300 ml melk400
- boter om in te bakken
- 8 kleine worstjes naar keuze
- 100 gr lange plakken ontbijtspek
- 8 scharreleieren
- ahornsiroop
- 2 el geroosterde pompoenpitten
- 2 el gehakte peterselie
Receptnummer: 3878
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het ba...
Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer kort tot een stevig noten dadeldeeg. Bekleed de sprin...
Schil de peren en laat het steeltje eraan zitten. Snijd het kroontje aan de onderkant eruit en zet ze op met de wijn, port, honing, steranijs, kaneel ...