Hollandse hamlapjes
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
Snijd de champignons in schijfjes. Wrijf de hamlappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 2 eetlepels boter en bak hierin de hamlappen op hoog vuur aan beide kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en bak de champignons goudbruin. Kook de aardappelen gaar. Kook de sperziebonen in 6 minuten knapperig gaar. Giet de boontjes af. Maak bundeltjes van de sperziebonen en wikkel deze plakjes Zeeuws spek. Leg de bundeltjes voorzichtig in de braadpan en bak het spek rondom goudbruin. Giet de aardappelen af. Serveer de hamlapjes met champignons, sperzieboontjes en aardappeltjes.
Ingrediƫnten
- 500 g hamlappen
- 500 g kruimige aardappels
- 500 g sperziebonen
- 200 g zeeuws spek
- 400 g champignons
- 3 el boter
Receptnummer: 386
Reageren
Meer smakelijke recepten
Dep de sukadelapjes droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees aan beide zijden met zout en peper. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in de braadpa...
Pruimen in reepjes snijden, ui en knoflook versnipperen. Hamlappen bestrooien met peper, zout en inwrijven met wat bloem. In een braadpan boter verhit...
Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...
Puntjes van de sperzieboontjes snijden en in ca. 8 minuten beetgaar koken. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 8-10 m...