Pistachekoekjes met limoen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hapje - Feest
Bereiding
Stap 1: Doe de boter en suiker in een steelpan op een halfhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Roer de baking soda met 1 eetlepel karnemelk los. Hak de gehakte amandelen fijn en voeg bij het afgekoelde botermengsel zo ook de limoenrasp, gemberpoeder, het losgeroerde baking soda mengsel. Meng alles zorgvuldige en zeef dan de bloem erover en kneed snel tot deeg. Vorm van het deeg rollen met een doorsnede van 3 cm van en wikkel ze in bakpapier. Laat 2 uur in de koelkast op stijven. Stap 2: Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de rollen deeg uit de koelkast en bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd plakjes van 1 cm van de rollen af en leg ze op de bakplaat. Bak ze in 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de afgekoelde koekjes met dikke honing en bestrooi met de fijngehakte pistachenootjes druk met de handpalm goed aan.
Ingrediënten
- 125 gr boter
- 100 gr bruine suiker
- 75 gr vloeibare honing
- 40 gr geschaafde amandelen
- 2 tl rasp van een limoentje
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 el karnemelk
- 250 gr bloem
- 100 gr gepelde pistachenoten
- 4 el dikke honing
Receptnummer: 3830
Reageren
Meer smakelijke recepten
Breng in een pan water aan de kook waar een glazen kom in past voor het smelten van de boter en chocolade. De glazen kom mag het water niet raken. Doe...
Verwarm de slagroom en melk in een pan. Roer de custard los met wat water in een klein kopje. Strooi de pakjes puddingpoeder in de warme melk en breng...
Stap 1: De bloem met de poedersuiker, een mespunt zout en de kardemompoeder goed mengen in een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg hierin het ...