0442244417a050d98b4081061034fd7e4bf2239cchttps://www.lekkermakkelijk.nl

Cocktail met gebakken garnalen en krokante ham

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier op de plakken Serranoham. Kwast beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 10 minuten krokant in de oven. Haal de ham daarna uit de oven en laat afkoelen. stap 2: Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes. Roerbak de venkel in 2 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten. Schep de venkel uit de pan. Voeg 1 eetlepel extra olijfolie toe en roerbak nu de garnalen samen met het venkelzaad 3 minuten op hoog vuur. Zet daarna het vuur uit. Schep de garnalen om met 2 eetlepels citroensap en de ringetjes lente-uitjes. Kruid af met zout en peper. stap 3: Verdeel de venkel over 4 cocktailglazen en schep hierop de garnalen. Garneer af met de krokante ham en een schijfje citroen.

Ingrediënten

  • 4 plakken Serranoham
  • 1 venkelknol
  • 300 gr gepelde garnalen
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl fijngehakt venkelzaad
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 citroen

Receptnummer: 3806


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde caponata cocktail

stap 1: Was alle groenten en dep ze droog. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in brede repen. Pel de ui en snijd in 4 plakken. H...

Kerst tulband met sinaasappel bitterkoekjes

Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...

Marokkaanse kip cocktail

stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kwast de vellen filodeeg aan beiden zijden in met gesmolten boter. Leg ze ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18