Gegrilde caponata cocktail
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
stap 1: Was alle groenten en dep ze droog. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in brede repen. Pel de ui en snijd in 4 plakken. Halveer de tomaten. Kwast de groenten in met olijfolie en gril alle groenten in de grillpan tot ze mooie grilstrepen hebben. Gril als laatste de halve tomaten. Kruid de groentes af met zout en peper. stap 2: Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd 8 blaadjes basilicum in dunne reepjes. stap 3: Doe alle groentes in een schaal en voeg 4 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de geroosterde pijnboompitten, de reepjes basilicum en de rozijntjes toe. Schep alles voorzichtig om en kruid af met zout en peper. stap 4: Verdeel over 4 mooie cocktailglazen en garneer af met verkruimelde geitenkaas en een toef basilicum.
Ingrediënten
- 1 aubergine,1 courgette
- 2 rode paprika’s,1 rode ui
- 4 tomaten
- 6 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn
- 2 eetlepels pijnboompitjes, 2 el rozijnen
- 75 gr geitenkaas met honing
- 6 takjes verse basilicum
- grillpan
Receptnummer: 3800
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in. Smelt de boter op lag vuur in een steelpan. Meng de suiker, het bakmeel en de laag cacao in ee...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het geh...
Pak je mooiste bord. Maak mooie losse rozetten van de vleeswaren en zet ze rondom tegen elkaar aan. Steek er plukjes rozemarijn tussen. Versier de vle...