Knolselderij taartjes met spinazie, stoofpeer, walnoot en blauwe kaas
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 plakken. Kwast de knolselderij aan beiden zijden in met de gesmolten boter. Bestrooi ze met een halve eetlepel tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de knolselderij 20 minuten in de oven goudbruin. Draai de plakken om na 10 minuten en bak ze verder. stap 2: Rooster ondertussen de walnoten lekker knapperig in een koekenpan. Maak een dressing van 3 eetlepels portsiroop, 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. stap 3: Haal de plakken knolselderij uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Schep ze op borden. Beleg ze met spinazieblaadjes, knapperige walnoten, een stoofpeertje en een stukje gorgonzola. Lepel de dressing erover. Leg er een mooi gevouwen plak parmaham bij en geniet.
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 4 el gesmolten boter
- 1 el verse tijmblaadjes
- 50 gr verse spinazie
- 4 huisgemaakte stoofpeertjes plus 3 el portsiroop van de stoofpeertjes
- (zie recept bij de hoofdgerechten)
- 100 gr walnoten
- 150 gr gorgonzola
- 4 plakken parmaham
- 1 el balsamicoazijn
Receptnummer: 3797
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Verwarm de oven op 200 graden. Prak de spijs samen met de crème fraîche en sinaasappelschil. Snijd uit vier plakjes bladerdeeg vier cirkels. Snijd u...
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoentjes en zoete aardappels. Snijd van de pompoentjes 13 van het kapje af. Schep de pitjes eruit. Snijd de ...