Bruschetta van witvis in spek en gebakken druiven
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
stap 1: Wikkel elk stukje kabeljauw in het midden met 3 plakjes ontbijtspek. stap 2: Verhit een kleine koekenpan met de olijfolie. Bak de stukken vis 4 minuten aan beiden zijden goudbruin. Bak de trosje druiven mee met de vis. stap 3: Rooster de sneetjes brood krokant en bestrijk ze daarna met de aioli. Beleg ze met de blaadjes sla en leg op elke bruschetta een stuk witvis in spek. stap 4: Serveer ze op kleine borden en leg de trosjes druiven erbij. Heerlijk met een glaasje sherry.
Ingrediƫnten
- 4 sneetjes zelfgesneden ambachtelijk brood
- 4 el olijfolie
- 4 el aioli
- 4 stukken kabeljauw van 60 gram
- 12 plakken lange ontbijtspek
- 4 trosjes rode druiven
- 4 blaadjes krulsla
Receptnummer: 3794
Reageren
Meer smakelijke recepten
Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...
Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...
Verwarm de helft van de olijfolie en bak de kerstomaatjes 2 minuten aan. Voeg de knoflookplakjes en de ui-ringen toe en bak nog 2 minuten op halfhoog ...