Feestelijke hummus schotel met 3 soorten hummus
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 10 personen - 30 minuten
Bereiding
Bereidingswijze voor de elke variant stap 1: Doe alle ingrediënten voor de hummus per smaak in de mengkom van een keukenmachine en pureer tot een romige hummus. Kan ook met een staafmixer. Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper. stap 2: Voor de garnering en erbij: Fijngesneden venkel, rode ui en paprika, granaatappelpitjes, gegrilde plakjes courgette en aubergine, olijven snacktoastjes om te dippen, sneetjes gegrild stokbrood, sneetjes naanbrood, plakjes komkommer, kerstomaatjes en extra olijfolie. stap 3: Maak de feest hummus op. Pak een ovalen schaal en schep de hummus in cirkels op de schaal. Trek lijntjes in de hummus met een theelepeltje. Schenk in de geultjes extra olijfolie. Garneer met fijngesneden blokjes groente, gegrilde courgette aubergine, olijven, plakjes komkommer, kerstomaatjes en granaatappelpitjes. Zet de rest in schaaltjes erbij en het smakelijke feestje kan beginnen.
Ingrediënten
- Doperwtjes munt hummus
- Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten van 400 gr
- 250 gr diepvries doperwtjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tahin
- 1 tl komijnzaadjes
- sap en rasp van een citroen
- 2 tl gedroogde munt
- 6 el olijfolie
- Biet en framboos hummus
- Ingrediënten
- 4 gekookte bietjes
- 1 blik kikkererwten 400 gr
- 75 gr diepvries frambozen
- 2 lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el tahin
- 2 tl ras el hanout poeder
- 1 tl kaneel poeder
- sap en rasp van 1 citroen
- 6 el olijfolie
- Knoflook olijf hummus
- Ingrediënten
- 400 gr gekookte kikkererwten uit blik
- Sap en rasp van een halve citroen
- 2 el fijngehakte peterselie
- 4 el aiolie
- 12 el tahin
- 1 tl komijnzaadjes
- 1 tl gerookte paprika poeder
Receptnummer: 3791
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de bulgur volgens de instructie op verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd de ui, courgette en aub...
Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...
stap 1: Ontdooi de gamba’s in een vergiet op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel ze, maar laat het staartje eraan zitten. stap 2:...