Krokante gamba’s met venkel aioli
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
stap 1: Ontdooi de gamba’s in een vergiet op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel ze, maar laat het staartje eraan zitten. stap 2: Snijd het brood in blokjes en maal ze in een keukenmachine tot grof broodkruim. Meng met de vingertoppen zorgvuldig de gesmolten boter, citroenrasp en peterselie door het brood kruim. stap 3: Vet een kleine ovenschaal in met olijfolie en schep de gamba’s erin. Dek ze af met het broodkruim en druk het goed aan. Bak de gamba’s 15 minuten in de oven krokant. stap 4: Hak het venkelzaad fijn en meng samen met 2 theelepels citroenrasp door de aioli. Haal de krokante gamba’s uit de oven en serveer met de aioli en de parten citroen. Mmmmm.
Ingrediënten
- 1 zak gamba’s ongepeld en ongekookt uit de diepvries
- 3 sneetjes geroosterd wit brood
- 125 gr gesmolten boter
- 1 teentje knoflook uit de pers
- 1 el citroenrasp plus 2 tl extra voor de aioli
- 4 el fijngehakte peterselie
- 1 bakje verse aioli
- 2 tl venkelzaad
- 1 citroen in parten gesneden
Receptnummer: 3788
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de komkommer met schil in de lengte tot lange stroken. Lente-uitjes in kleine ringetjes snijden. Schil de grapefruit. Snijd de partjes vruchtvle...
Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...
Laat de kabeljauw en garnalen goed uitlekken in een vergiet. Leg de vis dan in een schaal en besprenkel met het sap van de limoenen. Verwarm de oven o...