Kerstkrans van groene salade, grapefruit, granaatappel en sinaasappeldressing
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Bijgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Bereidingswijze: stap 1: Schil van een schoongeboende hand sinaasappel de schil los met een scherp mesje. Verwijder nu met het scherpe mesje het witte bittere gedeelte van de schil. Snijd de schoongemaakte stukken schil in dunne reepjes. Breng in een kleine steelpan het sinaasappelsap met de honing en de sinaasappelschil aan de kook. Laat 10 minuten afgedekt koken op een zacht vuur. Schep de reepjes sinaasappel uit de pan en laat het sap zonder deksel inkoken tot een siroop. Blijf erbij, laat het niet aanbranden. Schep de reepjes sinaasappel weer in de siroop en laat afkoelen. stap 2: Schil de ui en snijd hem doormidden en snijd in dunne halve ringen. Doe ze in een schaaltje. Pers het citroensap erover en laat 10 minuten marineren. stap 3: Schil de grapefruits en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Halveer de mandarijntjes in de breedte. Meng 4 eetlepels van het grapfruitsap samen met de olijfolie, witte wijnazijn en de mosterd door de ingekookte sinaasappelsiroop. Klop het tot een dressing. Het is handig om de ingrediƫnten van de dressing in een glazen potje te doen, deksel erop schroeven en schudden tot een romige dressing. Breng op smaak met flink wat zeezout en peper. stap 4: Pak een groot bord, verdeel de verschillende soorten sla in een kransvorm tegen de rand van het bord. Verdeel ook de parten grapefruit en rode ui ertussen en erop. Garneer de salade krans af met de reepjes sinaasappel uit de siroop, de granaatappelpitjes en de halve mandarijntjes. Doe de dressing in een schaaltje en zet die in het midden van de krans. Serveer meteen.
Ingrediƫnten
- 2 rode grapefruits
- 1 handsinaasappel
- 3 mandarijntjes
- 200 ml versgeperst sinaasappelsap
- 4 el honing
- 1 granaatappel
- 1 grote rode ui
- 12 citroen
- 150 gr rucola
- 100 gr veldsla
- 100 gr gemengde sla
- 8 el goede olijfolie
- 3 el witte azijn
- 2 tl scherpe mosterd
Receptnummer: 3784
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak het deeg, doe het witbrood, water en boter in de mengkom van de keukenmachine. Pulse tot het zich een deegbal vormt. Leg het deeg in en kom en la...
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een kom de appel, ui, mosterd, bruine suiker, zout, ketjap, salie. Klop de eieren er doorheen. Voeg het geh...
Pak je mooiste bord. Maak mooie losse rozetten van de vleeswaren en zet ze rondom tegen elkaar aan. Steek er plukjes rozemarijn tussen. Versier de vle...