Mexicaanse bowl met rijst
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 25 minuten
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Verwarm intussen 1 eetlepel olijfolie en smoor de paprikareepjes afgedekt in 2 - 3 min. zachtjes gaar. Schep de helft van de paprikareepjes op een bordje. Schep de ui door de paprika in de pan en fruit de ui. Schep de zwarte bonen met vocht, ½ - 1 eetlepel tacokruiden en 1 eetlepel oregano erdoor en smoor afgedekt in 4 - 6 min. zachtjes gaar. Voeg zo nodig een scheutje water toe en breng op smaak met zout en peper. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt met ½ - 1 eetlepel tacokruiden al omscheppend rul. Lek de maïskorrels uit. Serveer alle ingrediënten in bergjes langs de rand op de rijst in wijde kommen. Strooi de feta en oregano over. Lekker met tortillachips. Tip: Extra lekker: schep een bergje avocadoblokjes en 1 - 2 eetlepels chilisaus op de rijst.
Ingrediënten
- 300 g Lassie Half volkoren Toverrijst
- 2 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s, in dunne reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik zwarte bonen (400 g)
- 2 el Mexicaanse tacokruiden
- 4 el verse oregano, fijngehakt
- 300 g rundergehakt
- 150 g maïs
- 100 g feta, verkruimeld
Receptnummer: 3774