Geroosterde kippenbout met groenten
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 90 minuten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ui pellen en in kwarten snijden. Paprika in stukken snijden. Komkommer in schijfjes snijden. Knoflook pellen. Citroen uitpersen. Aardappelpartjes, ui, paprika, knoflook en kippenbouten in kom mengen met olijfolie, peper, zout en citroensap. Groenten op bakplaat leggen, kippenbouten ertussen, kruiden erbij en ca. 30 minuten in de oven laten roosteren. Bakplaat uit de oven nemen. Groenten omscheppen, tomaatjes en komkommer erover verdelen en nog 30 minuten in de oven tot de kip gaar is. Citroen in kwarten snijden. Kip en groenten over vier borden verdelen en met citroenkwarten serveren.
Ingrediƫnten
- 4 kippenbouten
- 500 g aardappelpartjes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 4 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- 4 el olijfolie
- peper en zout
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- paar takjes rozemarijn en oregano
Receptnummer: 377
Reageren
Meer smakelijke recepten
Maak een marinade van olijfolie, sap van de limoen, teentje geperste knoflook en gehakte basilicum. Haal hier de karbonades doorheen en laat een half ...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...
Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze met de olijfolie en kruiden in de koeling een uurtje marineren. Maak de groenten schoon en snijd in plakken e...
Pel en snij de ui in parten. Pel de knoflook en snij grof. Snij de courgette en wortelen in plakken. Was de aardappels (niet schillen) en halveer ze. ...