Pompoen appelmoes met koekkruiden
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
Halveer de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in stukken. Verwijder de schil en snijd het pompoenvlees in stukjes. Schil de appels, halveer ze en snijd het klokkenhuis eruit. Snijd de appels in stukken. Verwarm de boter in een braadpan en roerbak de stukjes pompoen en appel 3 minuten aan. Voeg de kaneelpoeder en de koekkruiden toe en bak even mee tot het gaat geuren. Voeg de agave siroop, de sinaasappelrasp en 250 ml water toe. Laat 15 minuten zachtjes stoven onder af en toe roeren. Schep de pompoenmoes in een grote pot en laat afkoelen op kamertemperatuur. Zet daarna in de ijskast. Als toetje lekker in een flensje met pecannoten. Of schep wat pompoenmoes tussen twee speculaasjes…… bij een kop koffie.
Ingrediënten
- 1 pompoentje
- 3 rode appels
- 30 gr gezouten boter
- 1 el kaneelpoeder
- 2 tl koekkruiden
- 4 el agave siroop
- 2 el sinaasappelrasp
Receptnummer: 3759
Reageren
Meer smakelijke recepten
Schil de aardappels en kook ze 10 minuten voor. Laat ze uitlekken, afkoelen en snijd ze in plakken. Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet de vormpjes in...
Houd 12 aardbeien apart voor de garnering en pureer de aardbeien in de keukenmachine. Doe voor de saus de helft van de aardbeienpuree, het citroensap,...
Stap 1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens basisrecept. Pluk de blaadjes van 6 takjes tijm en roer ze door het beslag. Snijd de brie in plakjes. Haa...