01f94afa7846ece6f299730553252d76fdefb9059https://www.lekkermakkelijk.nl

Waldorfsalade met knolselderij, ananas, pruim, rode kool en Meesterhand kip

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Stap 1: snijd de rode kool in dunne reepjes, doe ze in een kom en voeg de rode wijnazijn, de komijnzaadjes sinaasappelsap en rasp, 1 halve theelepel zeezout en flink wat versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten marineren. Schep de rode kool af en toe om. Stap 2: snijd de knolselderij in plakken en snijd de schil er rondom af. Snijd in repen en vervolgens in blokjes. Roerbak de blokjes knolselderij in 3 eetlepels olijfolie knapperig en goudbruin. Schep ze uit de pan en laat afkoelen. Snijd het vruchtvlees van de ananas in blokjes. Strooi er de kerriepoeder over en schep goed om. Was de pruimen, verwijder de pit en snijd in kwarten. Hak de lente-uitjes fijn. Haal de stugge draden van de bleekselderij en snijd ze in staafjes van 3 cm. Stap 3: meng voor de dressing de mayonaise, yoghurt, knoflook, gedroogde munt en lente-ui samen. Maal er zeezout en peper over naar smaak. Snijd van de kippenbouten mooie stukjes kip voor de garnering. Pluk de rest van het kippenvlees van het bot. Meng nu de kool met de ananas, de gebakken knolselderij, bleekselderij en het geplukte kippenvlees door elkaar. Schep de salade op een schaal en schik hierop de stukken achtergehouden kip. Bestrooi met de walnoten. Geef de dressing er apart bij.

Ingrediƫnten

  • 1/2 rode kool
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 tl komijnzaadjes
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 knolselderij
  • 1 verse ananas
  • 2 tl kerriepoeder
  • 4 pruimen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook van de pers
  • 12 el gedroogde munt
  • 1 bos lente-uitjes
  • 3 kippenbouten van de grill
  • 75 gr walnoten

Receptnummer: 3745


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardappelsalade met mosterd en spekjes

Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in circa 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes krokant. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Meng de mayonaise...

Aardappelsalade met rucola dressing en asperges

Was de aardappelen en kook ze met schil in 25 minuten gaar. Maak de dressing: Doe de rucola, spinazie, bieslook, peterselie, citroenrasp en sap en de ...

Aardbeien spinazie salade

Spinazie wassen en over vier borden verdelen. 400 g Aardbeien wassen en in partjes snijden. Rocquefort kaasje in stukjes snijden. Beiden over de borde...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18